Maslinova ulja

Višestruko nagrađivana ekstra djevičanska maslinova ulja

Naša ekstra djevičanska maslinova ulja ubrajaju se među najnagrađivanija hrvatska ulja. U našoj ponudi imamo četiri vrste ekstra djevičanskih maslinovih ulja, od koji su tri monosortna – Frantoio, Leccino i Istarska Bjelica​ te jednu kupažu – Selekcija​.

Istarska Bjelica

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Istarska bjelica je ulje proizvedeno od autohtonih sorti. Bistre je, zlatno zelene boje, delikatnog mirisa bogatog obilježjima pokošene trave, artičoka te osjeta balzamnih trava mente i ružmarina. Snažna je i složena okusa zelene masline, cikorije i badema, a lagane note crnog papra čine ga umjereno gorkim i pikantnim. Izvrsno se sljubljuje uz jela od crvenog mesa, ribe s roštilja, raznih sireva i salata, a nekoliko kapi upotpunit će i deserte čokoladnog okusa, primjerice tortu od čokolade, mousse ili sladoled.

Više

Selekcija

Selekcija je kupaža monosortnih ekstra djevičanskih ulja Istarske bjelice, Leccina, Frantoia, Crnice i Bugle te kao takva stvara jedinstvenu harmoniju okusa u kušačevom nepcu. Odlikuje se zlatno žutom bojom s blagim nijansama zelene, a mirisom i bogatim okusom podsjeća na plod svježe masline i badema. Odličan je pojačivač okusa u jelima poput raznih salata, sirove ribe, polutvrdih sireva te povrća na žaru.

Više

Leccino

Leccino je ekstra djevičansko maslinovo ulje bistre, zlatno-zelene boje, a zaokruženog voćnog, svježeg i elegantnog mirisa. Skladna je okusa po maslini s izraženim voćnim okusima te notama umjerene gorčine i pikantnosti. Njegova vrijednost najbolje dolazi do izražaja uz pripremu i konzumaciju jela od bijelog mesa, mladih sireva, ribljih specijaliteta te je sjajan dodatak delikatesnim jelima od školjki ili sirove ribe.

Više

Frantoio

U​lje Frantoio je vrlo cijenjena sorta vrhunske kakvoće. Zelene je boje, iznimnog mirisa na plod masline i artičoke s blagim notama bosiljka i ružmarina. Bogatog je okusa zelene masline i aromatičnog bilja, s umjerenom notom gorčine a istovremeno snažne pikantnosti. Takvo aromatično ulje najbolji je dodatak namirnicama intenzivnog okusa i mirisa poput divljači, bifteka, plave ribe, tartufa, zrelih sireva te šparoga koje uzajamno stvaraju jedinstvenu čaroliju okusa. Ulje Frantoio ujedno je i naše najnagrađivanije ulje koje je 2011. i 2017. godine svrstano u top 20 najboljih maslinovih ulja prema vodiču Flos Olei.

Više

0
Košarica
Košarica je prazna
Povratak
Unavailable Coupons
10off Get 10% off
code10 Get 10% off
easter10 Get 10% off
Scroll to Top