Proizvodnja

Proizvodnja vina

Proizvodnji vina pristupamo autentičnom metodom proizvodnje kakva se danas smatra starinskom, uz minimalno korištenje tehnologije i mehanizacije. Način na koji tretiramo plodove isključivo prirodnim sredstvima, uz ekološku obradu grožđa i trsa je nalik pripremi vina kako su to činili naši djedovi. Uz pomno kontroliranje prinosa, postižemo kvalitetu ostalih grozdova.

Berba grožđa započinje krajem kolovoza ili početkom rujna, a vrši se pomno planiramo i odvojeno, ovisno o sortama po vinogradima. Nakon dolaska u podrum, slijedi spontana fermentacija na vlastitim kvascima te maceracija u trajanju od 10 do 25 dana, nakon čega slijedi prešanje i sedimentiranje. Kada se vino pretoči u drvene bačve, ono u njima leži 10 do 18 mjeseci.

Proizvodnja maslinovog ulja

Kako bi naša ekstra djevičanska maslinova ulja bila vrhunske kvalitete, naši se maslinici obrađuju na isključivo ekološki održiv način. Početkom listopada, kada su masline optimalno zrele, započinjemo ručnu berbu po sortama te ih prerađujemo istog dana.

Prerada se vrši hladnim postupkom kako bi se dobilo visokokvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje. Nakon dolaska iz uljare, ulja se čuvaju u inox spremnicima, u strogo kontroliranim uvjetima: bačvama pod inertnim plinom te temperaturom u podrumu od 16 do 18 stupnjeva Celzijevih.

0
Košarica
Košarica je prazna
Povratak