Vina

Prirodna vina

Vina Ipša su prirodna vina dobivena iz autohtonih te svjetski priznatih sorti grožđa – Malvazija Istarska, Sivi pinot, Refošk i Teran postupkom duže maceracije i odležavanjem u drvenim bačvama. Trenutno proizvodimo tri vrste vina: ​Malvazija, Sivi pinot i Santa Elena.

Malvazija

Stopostotna Istarska Malvazija je vino iznimne gustoće te prepoznatljive jantarne boje kristalnog odsjaja. Miris odiše zrelom voćnosti, a od aroma najviše se ističe miris zrelih marelica iza kojih u nijansama slijede dinja i breskva. Umjerenih je kiselina, zaokruženo i harmonično vino. Poslužuje se na temperaturi od 10 stupnjeva Celzijevih, a sjajno se sljubljuje uz predjela od povrća i tjestenine s umacima na bazi sira te vrhnja, rižotom s morskim plodovima, kao i uz kuhanu ili pečenu ribu i crveno meso. Prva dostupna berba je iz 2015. godine.

Više

Sivi Pinot

Grožđe sivog pinota prirodno je tamnije od ostalih bijelih sorti, što ovom vinu daje prekrasnu, vrlo izraženu i prepoznatljivu jantarnu boju. Intenzivnog je, finog i sortnog mirisa s isprepletenim notama suhog voća jabuke, marelice i smokve te diskretnim začinima vanilije i cimeta. Raskošnog je i istovremeno suhog okusa naglašene topline te se sjajno slaže uz hladne nareske, jela od bijelog mesa ili bijele ribe te plodova mora. Najbolje ga je poslužiti ohlađenog na temperaturi od 10 stupnjeva Celzijevih.

Više

Santa Elena

Santa Elena je crno vino kupaža merlota i refoška. Naziv je dobilo po istoimenom položaju nedaleko od Oprtlja. Krepko je i bogato vino srednje intenzivnog mirisa s notama šumskog voća, cimeta i rogača. Sjajan je pratioc jelima od crvenog mesa te bogatim i intenzivnije začinjenim jelima, a najbolje ga je poslužiti na sobnoj temperaturi.

Više

0
Košarica
Košarica je prazna
Povratak
Unavailable Coupons
10off Get 10% off
code10 Get 10% off
easter10 Get 10% off
Scroll to Top