O nama

Život u simbiozi s prirodom

Ipša je obiteljsko gospodarstvo koje se već dugi niz godina bavi proizvodnjom ekstra djevičanskih maslinovih ulja i vina te je danas prepoznato na hrvatskoj i svjetskoj gastronomskoj karti.

Nalazimo se okruženi maslinicima u selu Ipši, podno Oprtlja, slikovitog gradića u sjeverozapadnoj Istri, smješten na 200 metara nadmorske visine, nedaleko od granice sa Slovenijom. Oduvijek vezani prirodom, 1998. godine odlučili smo se vratiti obiteljskoj tradiciji te krenuli u obnovu starih maslinika naših djedova. Već smo 2001. godine među prvima počeli brati masline po sortama, što nas je već na samome početku bavljenja maslinarstvom afirmiralo na hrvatskoj, a uskoro i svjetskoj maslinarskoj sceni.

Potvrdu za svoj rad dobili smo 2005. godine kada su naša ulja sorata Frantoio i Istarska bjelica postala jedna od prvih hrvatskih maslinovih ulja koja su do tada ušla u svjetski vodič ekstra djevičanskih maslinovih ulja, Flos Olei. Sjajan uspjeh nešto kasnije je ostvarilo ulje Frantoio koje je 2011. i 2017. godine, prema istoimenom vodiču, uvršteno među 20 najboljih maslinovih ulja na svijetu. Nakon uspješnog niza godina u maslinarstvu, 2010. godine odlučili smo pretvoriti još jednu našu strast u posao te smo krenuli u proizvodnju vina.

0
Košarica
Košarica je prazna
Povratak
Unavailable Coupons
10off Get 10% off
code10 Get 10% off
easter10 Get 10% off