Lokalitet

Skriveni pejzaži sjeverozapadne Istre

Naši maslinici i vinogradi prostiru se na 20 hektara na nekoliko lokacija na području Oprtlja. Nalaze se na starim, postojećim terasama na nadmorskoj visini od 180-420 metara.

Vinogradi

Naši vinogradi smješteni su na tri lokacije: Santa ElenaIpši i Oprtalj. Zbog svog položaja izloženiji su suncu kao i konstantnom strujanju zraka što rezultira zdravijim urodom i većom kvalitetom proizvoda. Posebno smo ponosni na vinograd Santa Elena nalazi se na 420 metara nadmorske visine, nedaleko od Oprtlja, s kojeg se prostire predivan pogled od Učke do Antenala, te seže sve do Slovenije što ju svrstava među najviše vinograde u Istri.

Maslinici

Maslinici obitelji Ipša, od prve obnove i sadnje koja je započela 1998.godine pa do danas, prostiru se pretežito oko sela Ipši te se jedan mali dio nalazi podno vinograda na Santa Eleni te dijelom na lokaciji Vižintini Vrhi i Mazurija. Nalaze se na starim, postojećim terasama na nadmorskoj visini od 180-420 metara gdje su manje izložene nepovoljnim vremenskim uvjetima.Starost naših maslina je između 20 i 200 godina, a prisutne sorte u Ipšima su: Istarska bjelicaBuglaČrnicaLeccino i Frantoio.

0
Košarica
Košarica je prazna
Povratak
Unavailable Coupons
10off Get 10% off
code10 Get 10% off
easter10 Get 10% off